Fröer

Fröer finns hos Ljusadal handaflit-ogonfrojd-design-konst-hantverk

 

Vi  plockar från våra perenna växter. 

Nu är det frö plockar tider. Vi tar fröer från alla våra perenna växter. Torkar dem och packar dem i påsar.

Frö,vallmo,lila.
Blålila Vallmon

Så ettåringar direkt på växtplatsen i början av april. Strössla de små fröna glest, vilket kan vara lättare sagt än gjort. Mylla ner med kratta. Ett tips för att få längre blomning är att så både höst och vår. Tagit frön från både lila och röda. Dock inte säkert att de blir som moderplantan.

fröer finns hos Ljusadl handaflit-ogonfrojd-design-konst-hantverk

Fingerborgsblomma (Digitalis purpurea) har fått sitt namn av att blommorna är klocklika och passar på ett finger likt en fingerborg. Blomman kallas ibland också digitalis efter det vetenskapliga namnet. Blommorna kan vara violetta, rosa eller vita, fläckiga invändigt, och sitter i ensidig klase på den cirka 1-1,5 m höga stjälken[1]. Fingerborgsblomman tillhör biennerna, de tvååriga växterna, men uppträder också som flerårig. Första året bildas en bladrosett som övervintrar och kan blomma nästa år. Den är en vanlig prydnadsväxt i trädgårdar och självsår sig lätt. Pollinatörer är oftast humlor och bin.fröer finns hos Ljusadl handaflit-ogonfrojd-design-konst-hantverk

fröer finns hos Ljusadl handaflit-ogonfrojd-design-konst-hantverk