Frön från Björnrot.

Frön från Björnrot plockar vi på våra plantor. Vi är med  på Land Öppen trädgård den 16 juli. Då finns det även plantor till salu.

Frön från Björnrot finns att köpa. Kan skicka på post.

Frön från Björnrot
Björnrot

Athamanta meum är en flockblommig växtart. Jag tycker att den har en skönhetsvärde i trädgården med sina vita skira  blommorna. Bladen är vackra i buketter. Klipp bort blommorna efter blomning så får ni en blomning till, och det blir inga frön. Björnrot kan användas som rotgrönsak, likt palsternacka. Bladen kan ge smak åt olika maträtter som fisk, ägg, och potatisrätter.

Höjd: 40 cm                                                                                                                                       Växtplats : väldränerad gärna kalkrik jord och sol .                                       Härdighet:Härdig i hela landet om jorden är väldränerad   

 

 

Att odla har alltid varit min fritidssysselsättning.

 

Trädgård.Under de 5 åren som  vi bott här har min man och jag  byggt upp trädgården med blommor och grönsaksland. Odlar utan konstgödsel och kemikalier. Det är  hela tiden olika projekt på gång. Vi är så gott som självförsörjande på potatis och grönsaker, frukt och bär. Önskar att alla skulle ha en liten trädgård. Det är vår filosofi  att många skulle må bra av att odla och se det växa upp. Man behöver inte en stor trädgård, räcker med en liten låda på balkongen.

Utställare.Vi har även duktiga hantverkare som ställer ut i butiken. Det är så roligt att det blivit inne med hantverk och återvinning av gamla saker.